Dit is een simpel pasta recept voor doordeweeks. Niks fancy, wel lekker. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig waarbij de orzo, venkel en cherrytomaatjes de hoofdrol spelen. Dit is vooral een fijn gerechtje in de zomer als de cherrytomaatjes lekker zoet zijn en de venkel goedkoop!
Het receptje is voor 2 personen maar waarschijnlijk is het net iets te veel. Bewaar de restjes in de koelkast en eet de volgende dag als lunch.
Dit gerecht is gezond omdat er veel groenten in zit en door light kookroom te gebruiken valt de hoeveelheid (verzadigd) vet ook mee. Wil je dit receptje nog gezonder maken, gebruik dan volkoren orzo of een andere soort pasta.
Liever vegan? Gebruik dan een plantaardige room en een plantaardige kaas.
Benodigdheden voor orzo met venkel en cherrytomaatjes:
- Pan om de pasta in te koken
- Pan om de saus in klaar te maken
Orzo met venkel en cherrytomaatjes
Ingrediënten
- 1 ui , gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 venkel
- 250 gr cherrytomaatjes
- 150 gr orzo of een ander soort pasta
- 5 el kookroom light
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 el olijfolie
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Stap 1 Kook de orzo zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar wat van het vocht waar de pasta in heeft gekookt.
- Stap 2 Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder de groene takjes van de venkel, snijd dit fijn en houdt apart. Snijd de venkel in vieren, verwijder de harde kern en snijd fijn.
- Stap 3 Verwarm in een hapjespan de olijfolie en bak de uien glazig op middelhoog vuur. Bak daarna de knoflook mee voor 2 minuten. Voeg daarna de cherrytomaatjes en venkel toe en bak 2 minuten. Doe daarna de deksel op de pan en laat nog 4 minuten doorgaren. Roer af en toe om.
- Stap 4 Voeg daarna de kookroom toe en de kaas. Roer goed door.
- Stap 5 Voeg nu de gekookte orzo toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat van het pastawater toe voor een smeuïg geheel.
- Stap 6 Verdeel het gerecht over 2 borden en bestrooi met nog wat Parmezaanse kaas en de groene takjes van de venkel.
Voedingswaarde orzo met venkel en cherrytomaatjes
Kcal: 547
Eiwitten: 22 gr
Koolhydraten: 64 gr
Vetten: 21 gr
Vezels: 7 gr
Op zoek naar een ander lekker pasta receptje? Probeer dan eens pasta met aubergine en geitenkaas!