Hartige courgettekoekjes met dille

Ben je op zoek naar een gezond, hartig tussendoortje? Probeer dan eens deze hartige koekjes van courgette en dille. Ze lijken een beetje op hartige pannenkoekjes.

 

Door volkoren meel te gebruiken bevatten deze koekjes veel vezels. Dagelijks hoor je 30-40 gram vezels binnen te krijgen, maar in Nederland krijgen we gemiddeld veel minder binnen. Terwijl vezels juist heel belangrijk voor je zijn! Een vezelrijk voedingspatroon kan je bloeddruk en cholesterolwaarden verbeteren. Daarbij zorgen vezels ook voor een stabielere bloedsuikerspiegel en ben je langer verzadigd waardoor je minder gaat snoepen tussendoor.

 

Deze courgettekoekjes kan je zowel warm als koud eten. Serveer er een yoghurtsausje bij en besprenkel met een beetje citroensap.

Zijn trouwens ook prima geschikt om als lunch te eten of om als hapje ter serveren.

 

 

 

Hartige courgettekoekjes met dille

augustus 26, 2021
: Ongeveer 20 koekjes

By:

Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 2 grote eieren
  • 100 g volkoren meel
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 10 g dille, fijngesneden
  • 2 sjalotten of 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl bakpoeder
  • Peper en zout
  • 2-3 el olie
Bereidingswijze
  • Stap 1 Rasp de courgettes en leg in een theedoek. Bestrooi royaal met zout. Laat 5 minuten rusten. Het zout trek al het vocht uit de courgettes. Verwijder vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de courgettes door de theedoek uit te knijpen.
  • Stap 2 Kluts in een kom de eieren los.
  • Stap 3 Voeg de uitgeknepen courgette toe samen met de Parmezaanse kaas, dille, sjalotten en knoflook. Roer goed door.
  • Stap 4 Voeg nu volkoren meel, bakpoeder, peper en zout toe. Roer weer goed door. Als het beslag te droog is kan je een beetje melk of water toevoegen. Als het beslag te nat is kan je een beetje meer meel toevoegen.
  • Stap 5 Verwarm in een koekenpan een beetje olie. Maak kleine koekjes door met een eetlepel een beetje beslag in de pan te doen. Ik bak ongeveer 3 koekjes per keer. Bak 3 minuten per kant tot ze licht bruin gekleurd zijn en een beetje krokant. Laat uitlekken op een keukenpapiertje en bak de rest van de koekjes.
  • Stap 6 Serveer eventueel met een dipsausje van yoghurt en sriracha en een schijfje citroen.

 

Bewaren hartige courgettekoekjes met dille

Je kan deze hartige koekjes ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje. Ze verliezen wel hun knapperigheid. Je kan ze koud eten of even opwarmen in een koekenpan.

 

Voedingswaarde per stuk (als je er 20 courgettekoekjes uit haalt)

Calorieën: 52
Koolhydraten: 4 gram
Vetten: 3 gram
Eiwitten: 2 gram
Vezels: 1 gram

 

 

Ben je op zoek naar een ander gezond receptje? Probeer dan eens deze eiwitrijke wafels



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *