Recept: Wortels met chimichurri van het loof

Dit recept van wortels met chimichurri van het loof is goedkoop, makkelijk om te maken en ziet er ontzettend feestelijk uit. Het is een gezond bijgerecht wat je snel klaar kan maken op een doordeweekse avond maar wat ook prima als bijgerecht kan als je wat uitgebreider kookt voor vrienden. Dus weinig moeite, maximaal resultaat.

Door het bakken worden de wortels lekker zoet. Maar bak ze niet te lang anders verliezen ze hun bite. De chimichurri is lekker spicy en kruidig wat dus een top combinatie is. Door het loof van de wortels te gebruiken verspil je minder voedsel.

Dit gerechtje kan je zowel warm als koud eten. Meestal serveer ik het op de avond warm met wat gebakken vis of kip. De restjes eet ik de volgende dag als lunch of verwerk ik in een salade. Dus het receptje is voor 4 personen als bijgerecht, maar wij eten er meestal met z’n tweetjes van en bewaren de restjes.

 

Let op: zand!

Was het loof goed. Vaak zit er nog best veel zand in. Dus spoel goed af dep daarna droog met een theedoek om te voorkomen dat je chimichurri te vochtig wordt.

 

Benodigdheden

 

Wortels met chimichurri van het loof

april 14, 2022
: 4 personen

By:

Ingrediënten
  • 1 bos wortels met loof
  • 3 el olijfolie
  • 1 klein bosje koriander (15 gr)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el witte wijn azijn
  • sap van ½ limoen
Bereidingswijze
  • Stap 1 Warm de oven voor op 180 graden. Verwijder het loof van de wortels. Leg de wortels op een met bakpapier bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie. Bak in de oven voor ongeveer 35-40 minuten (beetje afhankelijk van hoe dik je wortels zijn dus oventijd kan ook iets langer of korter zijn). Keer halverwege de baktijd om.
  • Stap 2 Was het loof goed en droog af met een theedoek of keukenpapiertje. Doe een flinke hand (30 gr)
  • Stap 3 in een hakmolentje en voeg 2 el olijfolie, koriander, witte wijn azijn, limoensap, knoflook en snuf chilivlokken toe. Blend tot alles is fijngehakt en breng op smaak met peper en zout. Als het mengsel te droog is kan je nog een beetje extra olijfolie toevoegen. Laat de chimichurri een half uurtje rusten zodat de smaken kunnen samenkomen. Proef nog even voordat je opdient of alle smaken in balans zijn.
  • Stap 4 Als je worteltjes gaar zijn (check even met een vork), giet je de chimichurri over de wortels en dien je het op.

Is dit gerechtje gezond?

Ja! Worteltjes zitten vol vezels en betacaroteen. Betacaroteen wordt in het lichaam omgezet naar vitamine A, wat ondersteund bij een goede weerstand en een mooie huid.

 

Voedingswaarde wortels met chimichurri per persoon

Kcal: 115
Eiwitten: 1 g
Koolhydraten: 7 g
Vet: 8 g
Vezels: 4 g

Op zoek naar een ander receptje met groenten? Probeer dan eens deze hartige courgettekoekjes

Volg mij op Instagram voor meer leuke recepten en tips.


Related Posts

Linzensalade met koriander en oregano

Linzensalade met koriander en oregano

Deze linzensalade met koriander en oregano zit bomvol smaak en is makkelijk om te maken. Hij is ideaal om mee te nemen naar je werk in bijvoorbeeld een glazen pot. Linzen Linzen bevatten veel eiwitten en vezels waardoor dit een hele voedzame lunch is. Je […]

Harira: Marokkaanse linzensoep

Harira: Marokkaanse linzensoep

Harira is een Marokkaanse linzensoep die ik voor het eerst at bij een lunchtentje hier in Den Haag. De soep is kruidig, voedzaam en de stukjes dadel geven de soep een extra smaaksensatie. Ik ben thuis gelijk gaan zoeken naar een recept. Het internet staat […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *