Kiprolletjes met citroen en rozemarijn

 

 

Ik maakte dit receptje eens voor mijn broertje en hij was gelijk groot fan. De zoute, rokerige smaak van de pancetta is heerlijk. Omdat je de kip smoort in witte wijn wordt het vlees lekker sappig en mals. Je kan er een lekkere aardappelpuree of pasta bij serveren. En gegrilde groenten met Italiaanse kruiden passen er ook goed bij.

 

Benodigdheden voor dit recept:

  • Braadpan
  • Cocktailprikkers
  • Vleeshamer of iets anders om mee plat te slaan zoals een deegroller of zware koekenpan.

 

Stap 1: snijdt het vlees overdwars door midden. Sla plat en bestrooi met peper, zout, citroen en kruiden.

 

 

Stap 2: rol op en wikkel de pancetta eromheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3: bakken en smoren in witte wijn.

 

 

 

 

 

 

 

Kiprolletjes met citroen en rozemarijn

juli 1, 2021
: 4

By:

Ingrediënten
  • 2 flinke kipfilets zonder vel, ongeveer 500 g
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 el verse rozemarijnblaadjes, fijngesneden
  • 150 g plakjes pancetta
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • Peper, zout
Bereidingswijze
  • Stap 1 Snijd elk kipfilet overdwars door midden zodat je 4 stukken hebt. Leg het vlees tussen 2 stukken verhoudfolie en sla plat met een vleeshamer. Probeer om ze in een soort rechthoekige vorm te slaan. Dat maakt het oprollen zo meteen makkelijker. Snijd eventueel de randen een beetje bij.
  • Stap 2 Bestrooi de stukken vlees met peper, zout en verdeel de citroenrasp en rozemarijnblaadjes erover.
  • Stap 3 Rol de kipfilets op en wikkel de plakjes pancetta omheen. Zet vast met een cocktailprikker.
  • Stap 4 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de rolletjes. Keer regelmatig zodat ze rondom mooi bruin kleuren. Als ze een mooi kleurtje hebben gekregen voeg je de wijn toe, laat de alcohol even verdampen en draai daarna het vuur wat zachter. Laat 10 min smoren met de deksel half op de pan. Keer halverwege even om.
  • Stap 5 Proef de jus en voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe.
  • Stap 6 Verwijder de cocktailprikkers en serveer. Vergeet niet de jus er overheen te sprenkelen.

 

Tips:

  • De pancetta kan je eventueel vervangen door gerookte ontbijtspek of gerookte achterham

 

Is dit recept gezond?

Kipfilet is mager vlees en een bron van eiwitten. Helaas is pancetta niet zo gezond. Het is erg vet en zout en het is dus beter om dat niet te vaak te eten.

 

Voedingswaarde per persoon incl. jus

Calorieën: 315

Koolhydraten: 0 g

Vetten: 18 g

Eiwitten: 35 g

Vezels: 0 g

Wil je liever minder calorieën? Laat dan de jus staan.


Related Posts

Orzo met venkel en cherrytomaatjes

Orzo met venkel en cherrytomaatjes

Dit is een simpel pasta recept voor doordeweeks. Niks fancy, wel lekker. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig waarbij de orzo, venkel en cherrytomaatjes de hoofdrol spelen.  Dit is vooral een fijn gerechtje in de zomer als de cherrytomaatjes lekker zoet zijn en de […]

Vegetarische Moussaka

Vegetarische Moussaka

  Moussaka is een schotel met aubergine en wordt veel gegeten in Griekenland maar er is ook een Turkse variant. De Griekse moussaka hoor je te maken met rundergehakt en gefrituurde aubergines. Dat is natuurlijk heerlijk maar echt een calorieënbom. Deze vegetarische moussaka maak je […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *