Over mij

Welkom op mijn blog!

Ik kom uit een gezin waar lekker eten centraal staat. Doordeweeks kookte mijn moeder gezonde maaltijden met veel groenten, kleur en variatie. In het weekend werd er uitgebreider gekookt. Mijn ouders waren de hele dag bezig met vlees marineren, kruidenmengsels maken en voorproeven. Vaak was er bezoek en er werd urenlang nagetafeld. Eten staat voor mij dan ook voor ‘gezelligheid’ en ‘genieten’.

Bij het kiezen van een opleiding wilde ik meer leren over het effect van voeding op het lichaam en ben ik Voeding & Diëtetiek gaan studeren. Ik ben nu dan ook werkzaam als diëtist in een praktijk in Den Haag.

Op deze blog wil ik graag mijn liefde voor voeding verder ontwikkelen en met jou delen. Ik vind het belangrijk dat iedereen geniet van lekker eten en er blij van wordt. Het is zonde om saaie, eenzijdige en kleurloze maaltijden te eten. Daarom hoop ik je te inspireren om nieuwe smaken te ontdekken, meer kleur toe te voegen en meer variatie aan te brengen in je eetpatroon.

Deze blog is niet bedoeld om je te helpen af te vallen. Daarvoor raad ik je aan om een afspraak te maken bij een diëtist bij jou in de buurt. Die kan je dan een voedingsadvies geven wat past bij jou leefstijl en eetpatroon. Veel recepten op mijn blog zijn gezond, maar niet allemaal natuurlijk. Af en toe iets ongezonds hoort er ook bij. Ik probeer wel om de voedingswaarde bij de recepten te vermelden. Wellicht helpt het je om te beslissen of een gerecht wel of niet in je eetpatroon past.

De foto’s voor deze blog heb ik gemaakt samen met mijn man. Hij is fotograaf en leert mij hoe ik om moet gaan met licht, kleur en structuur.

Ik vind het leuk om te horen welke recepten jij hebt geprobeerd en wat je er van vond. Laat je het me weten?

Veel kook plezier!

 

Voor vragen en samenwerkingen kan je een mail sturen naar elenna@greenpeanut.nl