Hotspot Amsterdam: Bar Kauffmann

We waren laatst een paar daagjes weg in eigen land. We ontdekte een nieuwe hotspot in Amsterdam: Bar Kauffmann.

Ik denk dat de meeste mensen inmiddels wel bekend zijn met falafal. Er zijn verschillende restaurantjes die het verkopen en tegenwoordig heb je het ook kant in de supermarkten. Maar de falafal bij Bar Kauffmann is echt next level! Ze maken heerlijke, goed gevulde broodjes met mooie smaakcombinaties. Alle gerechten zijn huisgemaakt en er wordt gewerkt met verse producten.

Wij probeerden de Pita falafel & mango met gegrilde aubergine, gegrilde paprika/tomaat, mangochutney met verse mango, tzatziki, knoflooksaus, granaatappel en verse spinazie.

En de Pita falafel & halloumi & ananas met gegrilde halloumi, kerrie/uien-chutney, gegrilde paptrika/tomaat, artisjoktapenade, knoflooksaus, tzaziki, verse spinazie en ananaschutney.

We waren onder de indruk van beide broodjes. De zoetige mango ging goed samen met de krokant gebakken aubergine. En de halloumi in combinatie met de chutney en artisjoktapenade is echt een smaaksensatie. Er was een goede balans tussen hartig, zoet, met voldoende pit en romige saus.

Ook aten we er een portie halloumi fries bij, die geserveerd werd met een spicy mango-dressing en tzatziki. Ze waren heerlijk krokant van buiten, en zacht van binnen. Voor mij waren het mijn eerste halloumi frietjes ooit, en ik ben gelijk fan!

 

 

Naast broodjes met falafel heeft Bar Kauffmann ook lekkere speciaal biertjes op de tap. Ze hebben een klein buitenterrasje zodat je van het zonnetje kan genieten. Maar binnen is het ook knus en gezellig.

Kortom, Bar Kauffmann is echt een aanrader als je in Amsterdam West bent.

 

Adres Bar Kauffmann
Reinier Claeszenstraat 4 B
1056 WJ Amsterdam
www.barkauffmann.nl

Prijs Bar Kauffmann
Pita Falafel: +/- € 12,-
Haloumi Fries: €6,50

 

Ben je nog op zoek naar een andere lekkere hotspot? Probeer dan eens deze Hotstpot in Den Haag: restaurant Oogst

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *