Mijn favorieten van deze lente

Het is al weer een tijdje geleden dat ik mijn favoriete producten, restaurantjes, recepten, wat-dan-ook, met je deelde. Dus hierbij mijn favorieten van deze lente!

We beginnen even met een mooie foto van de bloesem en de blauwe lucht!

 

 

Favoriete aankopen

Ik werd al een tijdje een beetje verdrietig van mijn theedoeken. Ze zijn oud, lelijk, verwassen en niet meer fris te krijgen. Tijd voor nieuwe theedoeken! Ik scoorde deze bij de Action. Kijk wat een fijne kleurtjes! Inmiddels heb ik ze een paar keer gewassen en de kleur blijft goed behouden. Een groot nadeel (lees: ergernis) is dat er geen lusje aan zit, dus ze vallen steeds van mijn haakje. Dus ik ga er nog een lusje aan maken of ik koop zo’n ophanghaakje.  Maar omdat de kleurtjes zo mooi zijn, verdienen ze toch een plekje op het favorieten lijstje.

 

Mijn andere nieuwe aanwinst voor in de keuken is mijn airfryer. Het is de Philiphs Heteluchtfriteuse HD9218/50 en kocht hem bij de Lidl voor 75 euro (adviesprijs 129,99 euro). Ik heb hem inmiddels al een paar weekjes en heb hem goed kunnen uittesten. Het maatje is perfect voor 2 personen. Ik maak er natuurlijk snacks in klaar zoals frietjes, bitterballen en frikandellen, maar gebruik hem ook graag om groenten te grillen zoals bloemkool, aubergine en courgette.
Nadelen zijn dat hij wel aan de kleine kant is, dus niet geschikt voor grote gezinnen en ik vind het mandje wat lastig schoonmaken.
Voordelen is dat hij klein van stuk is, snel heet wordt, makkelijker in gebruik is (er zit alleen een knop op voor de temperatuur en een timer) en een goede prijs-kwaliteit verhouding.

 

Favoriete instagram accounts

Naast deze website heb ik ook een instagram account waar ik tips, recepten en dingen uit mijn persoonlijk leven deel. Maar ik vind het ook leuk om zelf mensen te volgen. Ik laat mij graag inspireren en onderwijzen door anderen. Dus ik deel hier even 3 van mijn favoriete accounts:

  1. Voedingsweetjes: Het account van Leroy is in korte tijd heel erg gegroeid, wat ik heel goed begrijp. Hij deelt ontzettend nuttige informatie. Hij vergelijkt producten met elkaar zoals vleesvervangers en drankjes voor kinderen. Ook leert hij mensen hoe ze etiketten moeten lezen en waar ze  dan op moeten letten. Hierdoor krijgen zijn volgers meer kennis over voeding en kunnen ze bewustere keuzes maken.  I love it!
  2. Fransescakookt: Fransesca maakt echt leuke en lekkere recepten die haar passie voor lekker eten uitstralen. Ze is down to earth, oprecht en positief ingesteld. Ze heeft zelf 2 kindjes en is daarom heel gedreven bezig om restaurants te stimuleren wat beter hun best te doen voor de kindermenu’s. Dus niet alleen friet en frikandellen voor de kinderen, maar juist meer kleur en variatie op die bordjes. Iets waar ik als diëtist heel blij mee ben.
  3. Soheefit: Sohee Lee is een fitness coach in Los Angeles en deelt op haar insta allerlei tips over hoe je beter kan trainen. Haar filmpjes gebruik ik regelmatig om inspiratie op te doen voor mijn eigen trainingsschema. Wat ik leuk vind aan haar is dat ze niet zo extreem is, dus geen onmogelijk oefeningen en alleen maar eiwitshakes drinken. Ze vind juist balans belangrijk en benadrukt om je niet te veel te focussen op de weegschaal maar meer op je vooruitgang in het algemeen.

Favoriete nieuw ontdekte restaurantjes

Wij waren 2 daagjes naar Amsterdam en hebben allerlei leuke en lekkere restaurantjes geprobeerd. Mijn favoriet was Bar Kauffman. Ik schreef er daarom een uitgebreide review over, lees die HIER.

 

Een andere favoriet was Pizzaria Dope. We aten er waanzinnige pizza’s met een topping van verse mortadella en dun gesneden rauwe tonijn. Ik zie beide niet meer op de menukaart staan, dus ik denk dat ze die af en toe veranderen. Wij komen zeker weer terug!

 

 

 

Dit waren mijn favorieten van deze lente! Is er een restaurantje, keukentool of instagram account die jij hebt ontdekt en graag wil delen? Laat het me weten in de comments.
Geniet van de mooie lente!

 

 

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *