Favorieten mei 2021

 

In deze rubriek deel ik mijn favoriete hotspots, workouts en andere food-related uitprobeersels met je.

 

 

Favoriete food

Begin mei zijn we een weekendje naar Amsterdam geweest. We hadden geluk want de terrasjes waren weer na lange tijd open. Ik had het zo gemist om lekker op het terras naar mensen te kijken. Echt genieten!

 

We hebben hele lekkere saté gehaald bij Saté Bar Charley die op elke zaterdag op de Noordermarkt staat. Het vlees was heel zacht en mals en de pindasaus lekker pittig. Ik heb ook de cendol/tjendol geprobeerd. Vaak vind ik die te zoet en zijn de smaken niet in balans, maar deze cendol was heerlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat de restaurantjes nog dicht waren haalde we sushi af bij Ayumi Sushi. De prijs-kwaliteit verhouding was echt heel goed. Verwacht geen ‘fancy’ sushi. Het is gewoon simpele, maar goede sushi. Alles smaakte vers, was goed gevuld en stevig gerold (slappe sushi die uit elkaar valt kan écht niet). Wij gaan zeker nog een keer sushi hier bestellen als we in de buurt zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Den Haag hebben we een nieuwe vegan snackbar uitgeprobeerd ‘Beese Churgers’. Bij binnenkomst werden we enthousiast ontvangen door één van de eigenaars die ons meer vertelde over de menukaart die er uit ziet zoals bij een ‘traditionele’ snackbar met burgers, frietjes, verschillende sausjes, milkshakes en softijs. Alles is vegan! Tijdens het wachten kregen we een softijsje op basis van kokosmelk te proeven. Erg lekker.  We probeerde de Kings Churger en de O.G. Churger. Vooral de Kings Churger vinden we een aanrader. Sappig en smaakvol met vegan kaas en vegan bacon.

Dus wil je graag, net als wij, meer vegan producten en maaltijden uitproberen, dan raden we je zeker deze burger aan. Kijk maar naar mijn foto’s!  Zelfs Bas, die gek is op grote, dikke, vette (koeien) hamburgers, werd blij van deze burger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chiljon van Chill Cooking kookte Libanees voor ons. Een keuken die ik heel lekker vind en waar ik zelf me ook wat meer in aan het verdiepen ben. Hij had verschillende warme en koude mezzes gemaakt zoals M’tabal (gerookte aubergine), Muhammara (gerookte paprika en walnoot), Kibbeh (lamsgehakt) en vegetarische dolmeh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Favoriete workout

Ik ben natuurlijk heel blij dat de sportscholen weer open zijn. Maar er mogen maar 30 mensen naar binnen dus er is niet zo vaak plek. Daarom doe ik ook nog graag een workout thuis. Ik vond deze youtube workout erg fijn omdat er geen springoefeningen in zitten, wat wel zo fijn is voor mijn onder-buurvrouw.

 

Favoriete Podcast

Ik luister graag naar podcasts tijdens het sporten of als ik het huis aan het poetsen ben. Mijn nieuwe favoriete podcast is Cheft! Jiske duikt de keuken in van topchefs die haar alles vertelt over het gerecht. Ik krijg elke keer zin om de keuken in te duiken om de gerechten te maken die besproken worden.

 

Dit waren mijn favorieten van deze maand!

Heb jij nog nieuwe dingen geprobeerd of heb je een tip die je graag met mij wilt delen? Laat het me weten in de comments!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *