Eetdagboekje vakantie in Frankrijk

Ik ben afgelopen maand 2 weken naar de vakantiewoning van mijn ouders in Frankrijk geweest. Het was heerlijk om er eventjes uit te zijn.

We hebben natuurlijk volop genoten van de Franse keuken. En ook boodschappen doen is altijd een feestje. 

Lees verder voor mijn eetdagboekje van mijn vakantie in Frankrijk. 

Frans ontbijten

Fransen eten over het algemeen een klein ontbijt. Alleen een kopje koffie en een stukje stokbrood. Of ze slaan het ontbijt helemaal over. Lunch daarentegen is weer zeer uitgebreid maar dat lees je zo.

Ik geniet in Frankrijk wel van uitgebreid ontbijten. Het is immers vakantie. Hier hebben we ontbijt gehaald bij een bakkertje in de buurt. De Pain au Chocolat was echt heel lekker. Ik had nog nooit een eclair op dus die heb ik geprobeerd. Eerlijk gezegd, niet zo mijn ding. En we namen ook een soort appelflap. Die was heel lekker luchtig en goed gevuld.

Lunchen in Frankrijk

In Frankrijk gaan alle winkels en bedrijven dicht van 12 tot 14. Fransen vinden de lunch een belangrijke maaltijd en nemen hier dan ook uitgebreid de tijd voor. Vaak krijgen ze van hun werkgever een bon om bij een lokaal restaurantje te gaan eten. Vaak is dit een ‘plat du jour’ oftewel dagmenu, wat bestaat uit 3 gangen.

Een voorgerecht kan bijvoorbeeld meloen met ham zijn of een salade van gesiertjes (kippenmaagjes), een delicatesse in Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het hoofdgerecht kan van alles zijn zoals een stukje gegrilde vlees of vis met wat groenten en lekkere saus. Op  de foto zie je een stuk gebakken eend met groenten en frietjes.

Het toetje is vaak een bolletje ijs of een gebakje. Bij veel restaurants wordt er na de avondmaaltijd en voor het toetje nog een extra gang geserveerd, kaas! De ober komt langs met een plateau met Franse kaasjes, en dan mag je zeggen van welk kaas je een stukje wilt.

 

 

 

 

 

Zelf koken in Frankrijk

Natuurlijk kookte we zelf ook. Bij het huis van mijn ouders is een pizzaoven dus we hebben ook een paar keer pizza’s gebakken. Heerlijk!

En we dronken er graag een nieuwe cocktail: een Americano. Je maakt het met Campari en Noilly Prat.

 

 

Ten slotte nog even een foto die ik maakte in de supermarkt van het kaas-schap. Wat een keus!

 

Dit waren een paar van de hoogtepunten van de dingen die we aten en dronken in Frankrijk. Ik hoop dat je het leuk vond om op deze manier een beetje mee te genieten.

Wat eet jij graag als je in Frankrijk bent? Of in elk ander vakantieland? Laat het me weten in de reacties!

Ik wens je een fijne zomer!

 

Vond je het leuk om dit artikel te lezen en wil je meer food foto’s en verhalen? Misschien vind je dit artikel dan ook leuk om te lezen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *